תכנון מטבח מקצועי לעסק, איך נגשים ?
ההכרות והניסיון ארוך השנים עם המטבח המקצועי, על כל המרכיבים שבו, הקולינריים, הטכניים, הסטטוטוריים והעיצוביים, אילו נותנים את היכולת לתכנן "בית אוכל" נכון.
מקום שיודע לתפקד ולתת את החוויה הנכונה לאורחיו, ושיעילותו מאפשרת לו לעמוד בעלות ההקמה ובעלות התפעול, ולבסוף גם רווח לבעליו. " בתי אוכל " כהגדרתם בחוק רישוי עסקים, מפרט אחיד, 42 א', מחויבים בנוסף לתקנות הבניה בתקנות בריאות הציבור, תקנות כיבוי אש, תקנות משטרה ועוד… מלבד זאת "מטבח מקצועי" צריך לשרת עסק, " בית אוכל" ומחייב הבנה והכרות עם הצדדים הקולינריים, הטכניים של יצור מזון, וכן יש לבחון את התנאים הסביבתיים הפיזיים והסטטוטוריים שניתן לפעול בהם. כל זאת צריך להתאים לקונספט העסקי חוויתי ולתת לסועד את החוויה ולהפיק לבעלים רווח. לצורך הבנה של תהליך התכנון כדאי להתחיל מהבנה של מחזור התפקוד הבסיסי של " בית אוכל " שאותו יש לשלב בייחודיות של המקום המתוכנן.
לשם כך נבחן את הקונספט, התפריט הייחודי, אופי השרות, וחווית המקום. ונשלב אותם בתכנון בית האוכל.
מכאן ייגזר התכנון, החל בגודל ואופי המטבח, המשך במערך ההגשה, הממשק בין הכנת המזון והוצאתו ללקוח, וכלה בעיצוב חלל ההסעדה, ועד פרטי הנראות של השילוט, והתאורה בחניה… כל אילו צריכים לשרת את העסק באופן המרבי הניתן.
אז איך וממה מתחילים ?… השלבים העקרוניים ( לא תמיד הסדר ישמר ולא תמיד צריך הכול ולפעמים צריך גם עוד )
בדיקת היתכנות לעסק : דו"ח נתונים לנכס העומד בקריטריונים של השימוש במקום, כגון ייעוד הנכס וחריגות בנייה (לעסקים חדשים שטרם חתמו על חוזה שכירות מול בעל הנכס). ינותן לבעל העסק את כל המידע בנוגע לרישוי.
בדיקה השימוש והייעוד : של העסק תואמים לתכנית בניין עיר של הרשות המקומית, כולל בדיקה מעמיקה בנוגע לבקשות היתר ולשימושים חורגים. כמו כן נעשית בדיקה בנוגע להגשות קודמות לרישוי. וייפתח תיק לרישוי עסקים.
עריכת מדידות בנכס : והכנת תכנית העסק, לרבות בקשה לרישיון עסק על פי הדרישות השונות של כל רשות מקומית, ובתוך זה תרשים סביבה, מפה מצבית, תכנית הנדסית, חזיתות וחתכים.
הכנת כל המסמכים : ותכניות לרישיון עסק להגשה לרשות המקומית והגשתם ליחידה לרישוי עסקים ברשות המקומית לבדיקה ראשונית. בכל רשות התהליך שונה ומצריך ידע בסיסי, כולל הגשת תכניות, הכנת גרמושקות ושרטוטים לעסק פרשה טכנית וכו…
והיה והעסק עונה על דרישות הרשות, יינתן לאחר ביקורת התברואן או המפקח האזורי, במידת הצורך, אישור לקבלת "היתר לניהול עסק זמני" להמשיך ולפעול עד ליישום דרישות כל הגופים.
ליווי בעל העסק לאורך בחינת הבקשה על ידי הגורמים שונים, כל עסק על פי צרכיו: מכבי אש, משטרה, המשרד להגנת הסביבה, משרד הכלכלה, משרד הבריאות ומשרד החקלאות; הכנת העסק לביקורת והפניית בעלי מקצוע מומלצים בהתאם לצורך.
בהתאם לסוג העסק – קבלת הערות מהרשות המקומית ומהגופים השונים (במידת הצורך) ;תיקון ליקויים על ידי בעלי מקצוע שונים והחזרת מסמכים לרשות המקומית לזירוז ולאישור סופי.
אנו מלווים ומבצעים שינויים אדריכליים עד גמר התהליכים ולקבלת רישיון עסק
הנפקת תעודה לניהול רישיון עסק וברכת בהצלחה.